top of page
SDU_1.png
sdu-facebook-share.png

Kan borgerne følge med teknologiudviklingen til grøn omstilling?

Den grønne omstilling i Danmark betyder, at vi er nødt til at omstille os til et bæredygtigt samfund ved at fremme anvendelsen af ny (smart) energiteknologi. På den måde kan vi nemlig benytte ressourcerne mest effektivt og dermed reducere vores udledning af drivhusgas.

 

Med de nye teknologier følger dog også en række nye udfordringer og bekymringer. Vi er blandt andet alle nødt til at ændre vores adfærd for at passe ind i de nye teknologier, så vi kan opnå de mest optimale resultater. Men vi mangler stadig svar på, om borgerne er klar – og villige – til at følge med den teknologiske udvikling til grøn omstilling.

Hos Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi, Syddansk Universitet i Esbjerg, har vi solide forskningskompetencer inden for energiøkonomi, bæredygtig forbrugeradfærd, innovation samt sociologi. På vores bachelor- og kandidatuddannelser uddanner og sikrer vi samtidig højt kvalificeret arbejdskraft specifikt til energiindustrien. Vi glæder os derfor til at fortælle om, hvordan samfundsvidenskabelig forskning kan bidrage til at løse samfundets udfordringer omkring den grønne omstilling og fremme vækst.”

bottom of page